Spoření a investice,
srozumitelný průvodce

Doporučujeme

Akcie společnosti OVB holding AG jsou zajímavou formou investice.

Aktuální výši vdovského důchodu Vám poví Důchodová kalkulačka 2014 na Duchod.cz

Finance-Investice.cz

Spoření na důchod, penze

Jiří Dolejš Security Systems

 

Penzijní fondy

Penzijní fondy mládnou, třicátníci spoří na stáří stále více

Největší nárůst v počtu lidí, kteří si spoří na důchod v penzijních fondech, je v posledních letech ve věkové kategorii 30 až 39 let. Podle fondů se tak na jejich chování začínají projevovat obavy z toho, že jim státem vyplácený důchod nebude stačit.

Detail DISKUTOVAT (0 příspěvků)

Krach banky vás o peníze nepřipraví, krach penzijního fondu ano

Peníze uložené u bank, kampeliček i stavebních spořitelen máte ze zákona pojištěné. V případě krachu je dostanete zpět. Jiná situace je u penzijních fondů a pojišťoven, u nich stát za vklady neručí. Investice do podílových fondů se vám vrátí, postihne-li krach jejich správce.

Detail DISKUTOVAT (1 příspěvků)

dsd-prasatko-2

Poplatky za správu peněz v chystaných penzijních fondech by se mohly lidem prodražit. Ministerstvo počítá s poplatkem až 1,5 % ročně. V praxi to znamená, že kdyby člověk stejně šikovně investoval své peníze sám, vydělal by třeba o stovky tisíc korun víc.

Detail DISKUTOVAT (0 příspěvků)

dsd-victorian

Nepatříte mezi lidi s vysokými příjmy? Rozmyslete si, jestli se vám místo důchodové reformy nevyplatí zůstat raději u klasického penzijního připojištění. Co očekávat od penzijní reformy jsme vám nastínili v článcích  Podoba penzijní reformy dohodnuta. Co vás čeká v důchodu? a  Vláda se shodla na reformě a odpověděla na další otázky. 

Detail DISKUTOVAT (0 příspěvků)

investice-rodina
Nevíte, jak se připravit na stáří? Přinášíme vám soubor doporučení pro spokojený důchod, když je vám 20, 30, 40, 50 nebo 60 let.

Detail DISKUTOVAT (0 příspěvků)

Deset rad, jak se vyznat v penzijním připojištění

Abyste v důchodu získali naspořené zhodnocené peníze i státní podporu, musíte splnit základní podmínky. Spořit minimálně pět let a zároveň dosáhnout věku šedesáti let. Peníze musíte posílat včas a pravidelně, ale když se dostanete do úzkých, dá se sjednat změna.

Detail DISKUTOVAT (0 příspěvků)

investice-duchodec
Co s naspořenými penězi, když jdete do důchodu? Je lépe vše utratit, nebo část z nich dál investovat? Češi preferují spíše první možnost.

Detail DISKUTOVAT (0 příspěvků)

Fondy životního cyklu vs. penzijní připojištění

 Kdy je vhodná doba k investování a jak našetřit na penzi? Dosáhly už trhy svého dna, nebo můžeme očekávat další pokles? Investujte pravidelně a nebudete řešit stres z poklesů trhů.

Detail DISKUTOVAT (0 příspěvků)

Majetek i život si pojistěte, kolikrát chcete. Na penzi smíte spořit jen jednou

Pojistit si domácnost či vlastní zdraví u více pojišťoven není problém. Ovšem zatímco za zničený majetek dostanete jen částku odpovídající výši škody, za újmu na zdraví inkasujete tolikrát, kolikrát jste pojištěni. I stavebních spoření můžete mít víc, penzijní připojištění ale jen jedno.

Detail DISKUTOVAT (0 příspěvků)

Vytvořilo Anawe
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu souhlasíte s podmínkami používání souborů cookie. Zobrazit více informací.
Rozumím
x