Spoření a investice,
srozumitelný průvodce

Doporučujeme

Akcie společnosti OVB holding AG jsou zajímavou formou investice.

Aktuální výši vdovského důchodu Vám poví Důchodová kalkulačka 2014 na Duchod.cz

Finance-Investice.cz

Spoření na důchod, penze

Jiří Dolejš Security Systems

 
Penzijní fondy

Jak ve stáří nepřijít o vše

investice-duchodec
Co s naspořenými penězi, když jdete do důchodu? Je lépe vše utratit, nebo část z nich dál investovat? Češi preferují spíše první možnost.

V kontinentální Evropě, hlavně v její střední části, není zvykem zajímat se o řízení soukromého investičního portfolia v distribuční fázi, tedy při pravidelném čerpání peněz v důchodu . Daleko větší zkušenosti s tím mají anglosaské země. S postupným poklesem možností sociálního státu ale tento problém zajímá i kontinentální Evropu.

Investiční životní pojištění, penzijní připojištění nebo další dlouhodobé produkty mají účastníkům přinášet v dlouhém horizontu poměrně zajímavou sumu peněz. Co však až tento cyklus skončí, zejména u někoho, kdo je v postproduktivním věku? Dotyčný má dvě možnosti: buď tyto peníze dál někam investovat, nejspíše do velmi konzervativních produktů, nebo je spotřebovat. V našich zeměpisných šířkách je daleko častější druhá možnost. (Vypočtěte si, jak si vybudovat finanční rezervu na kalkulačka). 

Zdroj: Jak ve stáří nepřijít o vše

Příspěvek do diskuze
:
:
:
Všechny položky jou povinné

Provozovatel nenese odpovědnost za příspěvky diskutujících a nevyjadřují názory provozovatele.
Vytvořilo Anawe
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu souhlasíte s podmínkami používání souborů cookie. Zobrazit více informací.
Rozumím
x