Spoření a investice,
srozumitelný průvodce

Doporučujeme

Akcie společnosti OVB holding AG jsou zajímavou formou investice.

Aktuální výši vdovského důchodu Vám poví Důchodová kalkulačka 2014 na Duchod.cz

Finance-Investice.cz

Spoření na důchod, penze

Jiří Dolejš Security Systems

 

Dluhopisy

Lidé si objednali Kalouskovy dluhopisy za 20 miliard. Dvakrát víc, než se čekalo
Zájem o spořící dluhopisy výrazně překonal očekávání. Ministerstvo proto objednávky uzavírá již v pátek, místo 1. listopadu. Lidové dluhopisy ukazují bankám, jak se vyhnout daním. Příští rok ministerstvo vydá státní dluhopisy pro občany za zhruba 40 miliard korun.

Detail DISKUTOVAT (0 příspěvků)

Kalouskovy dluhopisy: nic není zadarmo
Ministerstvo financí začalo prodávat dluhopisy pro občany a neziskový sektor. Láká na zajímavý úrok a daří se mu to lákání náramně. První emise je po dvou dnech vyprodaná, vlastně víc než vyprodaná. A můžeme čekat emise další. Co ale čekat nemůžeme, je to, že by nám ministr dal něco zadarmo.

Detail DISKUTOVAT (0 příspěvků)

Kalouskovy dluhopisy jsou už skoro vyprodány

Pilotní emisi státních dluhopisů pro občany o objemu deset miliard korun začalo MF prodávat v pondělí. Ministr financí Miroslav Kalousek již řekl, že vzhledem k zájmu o dluhopisy téměř jistě rozhodne o překročení desetimiliardového limitu.

Detail DISKUTOVAT (0 příspěvků)

O dluhopisy pro domácnosti je nečekaný zájem, hlásí banky

Zájem lidí o investici do státních dluhopisů, které dnes vydalo ministerstvo financí, předčil očekávání. Například ČSOB jen v prvních hodinách přijala na 300 objednávek v hodnotě dvou miliard korun. Česká spořitelna za první hodinu evidovala 330 objednávek.

Detail DISKUTOVAT (0 příspěvků)

Pět odpovědí, které potřebujete znát než si koupíte české dluhopisy

Kromě bank budou mít možnost financovat státní dluh i české domácnosti. Ministerstvo financí totiž připravilo pilotní emisi státních spořicích dluhopisů. Upisovací období by mělo odstartovat 3. října a skončit 1. listopadu. Během něj budete moci objednávat dluhopisy u distributorů a 11. listopadu by podle plánů ministerstva měly být připsány dluhopisy na váš účet.

Detail DISKUTOVAT (0 příspěvků)

Státní dluhopisy versus standardní spoření

Investice do nově nabízených spořicích státních dluhopisů, jak ji aktuálně prezentovalo ministerstvo financí, není nijak oslnivou příležitostí ke zhodnocení peněz; na druhou stranu je to bezpečná investice, jež vám pomůže zmírnit negativní dopad inflace na vaše úspory. Rovnou si řekněme, že přídavek „spořicí“ je u této emise státních dluhopisů reklamní visačkou – jde zkrátka o normální dluhopisy.

Detail DISKUTOVAT (0 příspěvků)

Kalouskovy státní dluhopisy? Produkt jako každý jiný

Ministerstvo financí České republiky umožní domácnostem, aby si v průběhu října a listopadu letošního roku zakoupily státní dluhopisy. I přes problémy veřejných financí některých států Evropské unie budou české státní dluhopisy zřejmě „bezpečným přístavem“ pro drobné investory. V konkurenci dostupných finančních produktů to však dluhopisy nebudou mít jednoduché. Ve skutečnosti jsou jen dalším finančním produktem.

Detail DISKUTOVAT (0 příspěvků)

Dluhopisy

17.9.2011Dluhopisy

Občané a neziskové organizace si tak mohou od 3. října 2011 do 1. listopadu 2011 objednávat tři typy státních dluhopisů. Na váš účet budou připsány 11. listopadu 2011. V nabídce bude jednoletý diskontovaný, pětiletý kuponový a pětiletý reinvestiční dluhopis.

Detail DISKUTOVAT (0 příspěvků)

Vytvořilo Anawe
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu souhlasíte s podmínkami používání souborů cookie. Zobrazit více informací.
Rozumím
x