Požadovaný text nenalezen. Penzijní připojištění - Spoření -
Dobrovolné spoření na důchod
pro správné rozhodnutí

Doporučujeme

Akcie společnosti OVB holding AG jsou zajímavou formou investice.

Aktuální výši vdovského důchodu Vám poví Důchodová kalkulačka 2014 na Duchod.cz

Finance-Investice.cz

Spoření na důchod, penze

Jiří Dolejš Security Systems

 

Penzijní připojištění

Penzijní připojištění: změny se dotknou i těch, kteří už smlouvu mají

Něco však bude jinak: změní se výše státního příspěvku. Pro ty, kdo měsíčně platí jen stokorunu nebo dvě, nebude příspěvek žádný. Ten začne až od platby ve výši 300 korun a bude 90 korun. Kdo bude posílat fondu tisícovku a více, dostane od státu 230 korun. A nebude také možné přestupovat mezi jednotlivými penzijními fondy.

Detail DISKUTOVAT (0 příspěvků)

dsd-jablka
Beze změn v průběžném pilíři penzijního systému budou Češi narození v letech 1980 až 2008 platit na důchod několikrát víc, než kolik jim na něm pak stát vyplatí. Studie Institutu pro demokracii a ekonomickou analýzu doporučuje tyto náklady rozložit mezi více generací, včetně současných důchodců.

Detail DISKUTOVAT (0 příspěvků)

dsd-victorian

Nepatříte mezi lidi s vysokými příjmy? Rozmyslete si, jestli se vám místo důchodové reformy nevyplatí zůstat raději u klasického penzijního připojištění. Co očekávat od penzijní reformy jsme vám nastínili v článcích  Podoba penzijní reformy dohodnuta. Co vás čeká v důchodu? a  Vláda se shodla na reformě a odpověděla na další otázky. 

Detail DISKUTOVAT (0 příspěvků)

dsd-prasatko-2

Poplatky za správu peněz v chystaných penzijních fondech by se mohly lidem prodražit. Ministerstvo počítá s poplatkem až 1,5 % ročně. V praxi to znamená, že kdyby člověk stejně šikovně investoval své peníze sám, vydělal by třeba o stovky tisíc korun víc.

Detail DISKUTOVAT (0 příspěvků)

Krach banky vás o peníze nepřipraví, krach penzijního fondu ano

Peníze uložené u bank, kampeliček i stavebních spořitelen máte ze zákona pojištěné. V případě krachu je dostanete zpět. Jiná situace je u penzijních fondů a pojišťoven, u nich stát za vklady neručí. Investice do podílových fondů se vám vrátí, postihne-li krach jejich správce.

Detail DISKUTOVAT (1 příspěvků)

Penzijní fondy mládnou, třicátníci spoří na stáří stále více

Největší nárůst v počtu lidí, kteří si spoří na důchod v penzijních fondech, je v posledních letech ve věkové kategorii 30 až 39 let. Podle fondů se tak na jejich chování začínají projevovat obavy z toho, že jim státem vyplácený důchod nebude stačit.

Detail DISKUTOVAT (0 příspěvků)

Vytvořilo Anawe
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu souhlasíte s podmínkami používání souborů cookie. Zobrazit více informací.
Rozumím
x