Požadovaný text nenalezen. Důchodová reforma - Důchody a penze -
Dobrovolné spoření na důchod
pro správné rozhodnutí

Doporučujeme

Akcie společnosti OVB holding AG jsou zajímavou formou investice.

Aktuální výši vdovského důchodu Vám poví Důchodová kalkulačka 2014 na Duchod.cz

Finance-Investice.cz

Spoření na důchod, penze

Jiří Dolejš Security Systems

 

Důchodová reforma

Spoření na důchod ve státním systému: Odevzdáte víc, než dostanete

Polovině lidí se může vyplatit převést své důchodové pojištění do soukromých fondů. Vyplývá to ze zprávy ministerstva práce a sociálních věcí o penzijním pojištění. Přinesla také zjištění, že pokud lidé zůstanou ve státním systému, většina z nich odevzdá více peněz, než pak v důchodu dostane.

Detail DISKUTOVAT (0 příspěvků)

Spoření na penzi se mění. Expert radí, jak využít změny co nejlépe

Penzijní připojištění neumožňuje klientovi volbu investiční strategie, ale garantuje zhodnocení vkladů a možnost vybrat až polovinu prostředků po 15 letech prostřednictvím výsluhové penze. Doplňkové penzijní spoření zase nabízí volbu investiční strategie, která ovlivňuje skladbu portfolia cenných papírů držených fondem. Jeho hodnota však kolísá.

Detail DISKUTOVAT (0 příspěvků)

Důchodová reforma od roku 2013

Podle nových zákonů, označovaných také jako důchodová reforma, budou v lednu 2013 všichni klienti penzijního připojištění automaticky převedeni do takzvaných transformovaných fondů, které jim umožní zachovat výhodné podmínky současné smlouvy. Penzijní připojištění bude i po reformě pokračovat jako bezpečné a výhodné spoření s výraznou podporou státu.

Detail DISKUTOVAT (0 příspěvků)

Investování s penzijními společnostmi bude výrazně levnější než běžné investování do podílových fondů

Zatímco spoření do 3. pilíře bude po 1. 1. 2013 vhodné pro každého občana, rozhodnutí o vstupu do 2. pilíře bude závislé především na výši příjmů a věku konkrétního občana, uvedl v rozhovoru Pavel Jirák, předseda představenstva a výkonný ředitel Penzijního fondu Komerční banky.

Detail DISKUTOVAT (0 příspěvků)

Penzijní reforma: Lidé se bojí o naspořené peníze!

Lidé penzijní reformě nerozumí. A tak se bojí. Strach mají zejména ze ztráty naspořených peněz. Kdo do penzijní reformy půjde a kdo se jí raději vyhne? A kdo se bojí nejvíc? Na tyto a další otázky odpovídá průzkum společnosti STEM/MARK pro společnost Fincentrum a deník MF Dnes.

Detail DISKUTOVAT (0 příspěvků)

Malá důchodová reforma začala platit. Co všechno se mění

Zájem lidí o investici do státních dluhopisů, které dnes vydalo ministerstvo financí, předčil očekávání. Například ČSOB jen v prvních hodinách přijala na 300 objednávek v hodnotě dvou miliard korun. Česká spořitelna za první hodinu evidovala 330 objednávek.

Detail DISKUTOVAT (0 příspěvků)

dsd-mince

Největší změnu v českém důchodovém systému od poválečných dob schválili ve čtvrtek koaliční ministři. Lidé budou moci dobrovolně přesměrovat část peněz, které dosud posílali přímo státu, do soukromých penzijních fondů.

Detail DISKUTOVAT (0 příspěvků)

Ve dvaceti na důchod nikdo nemyslí a pak je pozdě, říká Vladimír Bezděk

Stál u zrodu důchodové reformy, závěry "jeho" komise se politici dodnes zaklínají. Výslednou podobu, kterou představila Nečasova vláda, ale rozhodně nepřijímá bez výhrad. "Prezentování důchodové reformy veřejnosti je velmi špatné," říká ekonom a v současnosti šéf slovenské odnože pojišťovny Generali Vladimír Bezděk.

Detail DISKUTOVAT (0 příspěvků)

Spořit na penzi ve druhém pilíři je nevratný risk, říká analytička

Ekonomka Markéta Šichtařová otevřeně říká, že do druhého pilíře chystané penzijní reformy nevstoupí. Považuje to za příliš velké riziko, protože rozhodnutí spořit ve fondech a odvádět do nich pět procent svých příjmů již nebudou moci lidé nikdy změnit.

Detail DISKUTOVAT (0 příspěvků)

Vytvořilo Anawe
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu souhlasíte s podmínkami používání souborů cookie. Zobrazit více informací.
Rozumím
x