Požadovaný text nenalezen. Dobrovolné spoření - Spoření -
Dobrovolné spoření na důchod
pro správné rozhodnutí

Doporučujeme

Akcie společnosti OVB holding AG jsou zajímavou formou investice.

Aktuální výši vdovského důchodu Vám poví Důchodová kalkulačka 2014 na Duchod.cz

Finance-Investice.cz

Spoření na důchod, penze

Jiří Dolejš Security Systems

 

Dobrovolné spoření

Druhý pilíř a dědictví: Komu se novinka vyplatí?

Nárok na výplatu peněz naspořených ve druhém pilíři vzniká v okamžiku přiznání státního důchodu. V ten okamžik si lidé budou moci zvolit, zda své peníze z druhého pilíře vyčerpají formou doživotní, nebo dvacetileté renty. Toto rozhodnutí má zásadní vliv na dědictví prostředků z důchodového spoření. Při volbě doživotní renty nelze peníze dědit. Pokud by důchodce zemřel, například měsíc po dosažení důchodového věku, všechny prostředky, které si po dobu svého života ukládal na důchodový účet, propadnou. Na druhou stranu při dožití velmi vysokého věku budou čerpat rentu stále. U dvacetileté renty je situace lepší. V tomto případě se peníze dědí, ale jejich výplata je možná opět pouze formou renty v důchodu.

Detail DISKUTOVAT (0 příspěvků)

Pilíře přehledně

Úpravy v penzijním systému, které nastanou v důsledku penzijní reformy, nabudou účinnosti dne 1. 1. 2013. Penzijní reforma počítá se třemi pilíři pro spoření na důchod. Vedle stávajícího státního průběžného systému důchodového zabezpečení (první pilíř) a změn v penzijním připojištění (třetí pilíř) bude nově zavedeno důchodové pojištění, tzv. druhý pilíř.

Detail DISKUTOVAT (0 příspěvků)

Výnos ze spoření v rámci II. pilíře bude mít každý ve svých rukou

Výnos ze spoření v rámci druhého pilíře bude záviset především na vybraném fondu a jeho investičních bariérách. Zatímco každá penzijní společnost bude mít stejné investiční bariéry pro daný typ fondu, samotné investování již ale bude mít ve svých rukách, a díky přirozené konkurenci mezi jednotlivými společnostmi bude kladen pomyslný tlak ze strany účastníků na co nejvyšší možné zhodnocení. Přináším výpočet zhodnocení jednotlivých fondů na základě investičních bariér a návrhem zákona danou poplatkovou politiku těchto fondů.

Detail DISKUTOVAT (2 příspěvků)

Vyplatí se penzijní připojištění nebo dobrovolné penzijní spoření?

Taky vám jde z penzijní reformy hlava kolem? Neorientujete se v názvosloví, podmínkách a lhůtách? Nedivte se, zákonodárci nedali moc času na přemýšlení.

Detail DISKUTOVAT (0 příspěvků)

Pro rodinu je fondové spoření přínos

Důchodová reforma počítá se zavedením dobrovolného fondového spoření. Spořit či nespořit do fondu? Odpovědět na tuto otázku si budeme muset každý sám. S ohledem na zabezpečení rodiny se fondové spoření vyplatí. Proč? 

Detail DISKUTOVAT (0 příspěvků)

Švejnar: Pokud reformy neprojdou, mladí lidé budou z Česka odcházet

Ekonom Jan Švejnar by vládní projekt důchodové reformy doplnil o vládou vytvořený, levný fond, který by investoval do akcií a dluhopisů v celém světě. V rozhovoru pro iDNES.cz řekl, že pokud se v Česku nepodaří prosadit reformy, mladí lidé budou mít větší tendenci odcházet ze země, protože jim nebude moci nabídnout dobrou perspektivu.

Detail DISKUTOVAT (0 příspěvků)

Reforma penzí: kdo by měl dát sbohem státnímu důchodu

Rozhodování o spoření na penzi se dotkne milionů lidí. Pokud věříte politikům, nejste moc zvyklí disciplinovaně šetřit a zároveň se nechcete o své peníze starat, jděte do nového systému spoření na penzi. V opačném případě moc důvodů není.

Detail DISKUTOVAT (1 příspěvků)

Kalkulačka: spočítejte si, jaký budete mít důchod po reformě

O důchodové reformě se sice ještě stále jedná, ale odstartovat by měla příští rok. Lidé by si měli zvolit, zda budou spoléhat na státní důchod nebo si budou spořit do fondu. Vyzkoušejte kalkulačku, která spočítá, na jaké peníze se budete moci v důchodu těšit.

Detail DISKUTOVAT (3 příspěvků)

Povinné pojištění v soukromých fondech – já bych do toho šel!

K napsání tohoto článku mně inspiroval jeden příspěvek v diskuzích po článku, které bezduše tepají myšlenku penzijního pojištění (či spoření) u privátních fondů jako zlodějinu nejtěžšího kalibru.  Ten příspěvek se jmenoval tuším „Proč bych do toho šel“.

Detail DISKUTOVAT (2 příspěvků)

Koalice dohodla dobrovolné spoření na důchod, DPH vzroste na 20 procent

Vládní koalice se předběžně dohodla na podobě důchodové reformy. Lidé mladší 35 let budou moci od roku 2013 dobrovolně převést tři procenta ze svého sociálního pojištění na individuální účty u penzijních společností. Budou ale muset přidat další dvě procenta ze svého. DPH se kvůli důchodové reformě sjednotí na 20 procentech.  

Detail DISKUTOVAT (0 příspěvků)

Vytvořilo Anawe
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu souhlasíte s podmínkami používání souborů cookie. Zobrazit více informací.
Rozumím
x