Spoření a investice,
srozumitelný průvodce

Doporučujeme

Akcie společnosti OVB holding AG jsou zajímavou formou investice.

Aktuální výši vdovského důchodu Vám poví Důchodová kalkulačka 2014 na Duchod.cz

Finance-Investice.cz

Spoření na důchod, penze

Jiří Dolejš Security Systems

 
Spoření, investice

Založení společnosti bez základního kapitálu

Založení společnosti bez základního kapitálu

Založení obchodní společnosti je pro jejího majitele často investice, která se má vrátit nejen v podobě výdělků, ale má zaručit i lepší postavení pro vyjednávání s obchodními partnery nebo větší důvěryhodnost u potencionálních klientů. Obě tyto charakteristiky se pak odvíjejí i od toho, jaký je základní kapitál společnosti, tedy výše částky, která funguje jako záruka.

Klasické sazby nejběžnějších forem podnikání jsou pro mnoho živnostníků a začínajících podnikatelů nedosažitelné. U akciové společnosti představuje základní kapitál nejméně 2 miliony korun, u běžnější společnosti s ručením omezeným je pak nutno složit částku 200 000 Kč.

Ready made společnosti

Ať už si zakládáte společnost vlastními silami nebo prostřednictvím specializované firmy, složení zmíněných částek se samozřejmě nevyhnete. Existuje tu ale i možnost, kdy bude Vaše společnost založena bez toho, abyste základní kapitál museli skládat. Jedná se o nákup ready made společnosti.

Ready made představuje v dnešní době velmi oblíbený produkt pro všechny, kteří chtějí začít podnikat v rámci společnosti. Jedná se totiž o předem založenou společnost, která má již základní kapitál splacen. Při jejím odkupu se pouze uskuteční její přepis a dojde k zápisu změn v obchodním rejstříku.

Nákup takovéto společnosti od důvěryhodné firmy přitom nepředstavuje žádná rizika. Společnost před odkupem nevyvíjí obchodní činnost, nemá žádné závazky ani podnikatelskou historii. Její převod navíc trvá kratší dobu, než klasické zakládání společnosti, které Vám i v případě, že se na úřadech vyznáte, zabere nejméně 14 dní. Při nákupu ready made společnosti můžete začít podnikat často již do 24 hodin, a to bez ohledu na to, zda si vyberete ready made a.s., s.r.o. nebo SE (evropskou společnost).

Pokud se rozhodnete ready made zakoupit, nevybírejte pouze podle ceny, ale předně tak učiňte u důvěryhodné firmy s dostatečnými zkušenostmi. Vyhnete se tak případným nepříjemnostem. Naopak u kvalitní firmy můžete spolu s nákupem ready made využít i dalších služeb, které se k založení společnosti nebo k jejímu vedení váží. Nejčastěji se jedná o poskytnutí virtuálního sídla firmy např. v Praze, které můžete pro své podnikání využívat.

Příspěvek do diskuze
:
:
:
Všechny položky jou povinné

Provozovatel nenese odpovědnost za příspěvky diskutujících a nevyjadřují názory provozovatele.
Vytvořilo Anawe
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu souhlasíte s podmínkami používání souborů cookie. Zobrazit více informací.
Rozumím
x