Spoření a investice,
srozumitelný průvodce

Doporučujeme

Akcie společnosti OVB holding AG jsou zajímavou formou investice.

Aktuální výši vdovského důchodu Vám poví Důchodová kalkulačka 2014 na Duchod.cz

Finance-Investice.cz

Spoření na důchod, penze

Jiří Dolejš Security Systems

 
Akcie

Nejlepší investice: akcie s vysokou dividendou

investice-graf

Pro investory je těžká doba. Na burzách se obchoduje velmi málo, ceny světových akcií spadly ze svých dubnových maxim o 10 procent a vyhlídky pro ně jsou nejisté. Rostou obavy ze zpomalení ekonomiky USA. List Wall Street Journal si klade otázku, zda přichází další recese a jmenuje deset důvodů pro opatrnost s investicemi. Mezi ně řadí třeba to, že příliš mnoho lidí čeká další růst akcií nebo že ceny akcií v USA jsou v poměru k ziskům firem vysoké.

Jiní ekonomové, například hlavní stratég fondů JPMorgan David Kelly, naopak tvrdí, že akcie mají velký potenciál, protože pravděpodobnost druhé recese je nízká.

Jasno není ani v případě české burzy. Obchodníky trápí malé objemy obchodů. Ceny akcií nejobchodovanější firmy ČEZ se již několik měsíců drží v rozpětí mezi 850 a 950 korunami a podle analytiků je v příštích letech žádný závratný růst nečeká.

Situace není o mnoho lepší ani u jiných typů investic. Dluhopisy od USA přes Německo až po Česko zdražily a jejich výnosy klesly na rekordní minima. Jinými slovy, už se od nich nedá čekat, že budou nějak výrazněji zhodnocovat. Cena zlata sice ze svých maxim již spadla, ale stále častěji se mluví o tom, že by na trhu se zlatem mohla vznikat bublina.

Kam tedy v těchto těžkých časech na trzích investovat? Na to se v průzkumu mezi ekonomy a odborníky na akciové trhy snažila přijít třeba americká televize CNBC.

Zdroj: Nejlepší investice: akcie s vysokou dividendou

Příspěvek do diskuze
:
:
:
Všechny položky jou povinné

Provozovatel nenese odpovědnost za příspěvky diskutujících a nevyjadřují názory provozovatele.
Vytvořilo Anawe
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu souhlasíte s podmínkami používání souborů cookie. Zobrazit více informací.
Rozumím
x